Norden er en sang

I Norden er en sang

skaber vi ny musik

 

rummet 

imellem 

mennesker

hverdag

eftertanke

og poesi

 

Et punkt at lytte ind i

musik, tværæstetisk scenekunst og poetiske rum

Projektet Norden er en sang undersøger og udfordrer den nordiske folkemusik som en traditionel akse at skabe ny musik, bevægelse og ord omkring. Vi er støttet af Nordisk Kulturkontakt, A.P. Møller Fonden og Clara Lachmann Fonden.
Duoen Logren&Skriver laver workshops og koncerter i samarbejde med forskellige nordiske gæstemusikere. Projektet starter i Thorshavn d. 17.10.2022, derefter Skurup Højskole i Sverige, Den Vestjyske Højskole i Danmark, Rønningen Højskole i Norge, Käpylä Musikskole, Finland og og sidst Siglofjoður Folkfestival, Island.

Link til Nordisk Kulturkontakts film om Norden er en sang i Thorshavn:
https://www.facebook.com/nordiskkulturkontakt/videos/1457038164783721

 

Norden er en sang i Danmark med gæstemusiker Johan Segerberg
Elever på Den Vestjyske Højskole :
” En oplevelse jeg altid vil huske, er jeg sikker på. Jeres nærvær gjorde at rummet var så behageligt, trygt og inkluderende. Jeg følte mig set og som en del af processen hele tiden. Det føltes som om vi skabte det hele sammen – ikke som undervisning. I mærkede rummet hele tiden, hvad der var brug for og hvor musikken skulle bevæge sig hen. I guidede os, holdt rummet – men fik os til at føle at vi var skaberne.”
Det har været et meget åben og eksperimenterende rum, hvor musikken og fællesskabet omkring har kunnet fylde fordi musikken hele tiden var tilstede”
Jeg har lært meget og fået glæden til selv at skabe musik på en mere alternativ måde tilbage”
Disse mennesker har virkelig noget på hjerte – da vi sang på finsk fik jeg gåsehud. Fantastisk er det, at man kan mærke sammenholdet og traditionerne de nordiske lande iblandt”
Norden er en sang i Sverige med gæstemusiker Johan Segerberg
Elever på Skurups Højsskole :
I lærte os mange ting i forhold til vores kunstneriske udtryk”
“Workshoppen handlede for mig i høj grad om bevidsthed og nærvær i forhold til musik”
Det var utroligt værdigfuldt at I insisterede på at arbejde så kollektivt med alt – det var en virkelig skøn måde at være sammen på hele gruppen”
Jeg elskede at vi sang sammen – det kunne være skønt om vi gjorde det noget oftere 
Norden er en sang i Thorshavn med gæstemusiker Heðin Ziska Davidsen 
Súsanna Tórgarð, lærer på Thorshavn Højskole:
“Tak for givende dage, fantastisk undervisning og dejligt samarbejde, som både eleverne og jeg fik meget ud af. Stemningen I fik skabt i undervisningen, var den her sjældne konsentration, som man ikke får så mange steder – der er så megen ”støj” og indtryk allevegne, som maser sig på. Jeg nød øjeblikkene og kunne  mærke at det gjorde eleverne også. Og tusind tak for en skøn koncert.”
Link til Nordisk Kulturkontakts film om Norden er en sang i Thorshavn:
https://www.facebook.com/nordiskkulturkontakt/videos/1457038164783721